Ouderen man en kinderen spelen met bal

Bestuurder Marcel van Woensel neemt afscheid

Horn, 23-05-2019


Per 1 juni neemt bestuurder Marcel van Woensel afscheid van Proteion. Na 7 jaar bij Proteion gaat hij een nieuwe uitdaging aan als bestuurder bij Van Neynsel, een ouderenzorgorganisatie in de regio den Bosch. Een terugblik op zijn tijd bij Proteion.

Wat is voor jou Typisch Proteion?
 “Proteion is flexibel en beweegt goed mee met veranderingen in de maatschappij. Een organisatie die kansen ziet én pakt. Anderen vinden Proteion een betrouwbare en degelijke organisatie die nieuwe dingen durft te ontwikkelen. Dat vind ik ook typisch Proteion.” Wat is de grootste ontwikkeling in de zorg de afgelopen jaren?
“De zorgvraag is veel zwaarder geworden. Intramuraal is het accent op intensieve zorg komen te liggen. Bleven cliënten vroeger 2 tot 3 jaar bij ons wonen, nu is dat vaak minder dan 1 jaar. Dat heeft veel impact. Ook voor de thuiszorg, die mensen langer thuis begeleidt en dus ook voor zwaardere zorgvragen komt te staan.” Waar ben je trots op?
“Ik ben er trots op dat we bij Proteion out-of-the-box denken. Dat we proactief zijn en opdrachten enthousiast oppakken. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de geestelijke gezondheidszorg. De IEP heeft inmiddels een regionale functie!” Wat vind je ‘gewoon bijzonder’ aan Proteion?
“Ik kan me nog goed herinneren dat Anita Coolen van Zorghoeve de Port met ons wilde samenwerken. En dat mijn kamer vol zat met collega’s die samen bedachten hoe we dat konden doen. Er was niets; geen budget, geen kaders. Toch vonden we dat we het moesten doen, ook al verklaarden anderen ons voor gek. Nu is het werken met kleinschalige lokale zorgondernemers één van de dingen die Proteion bijzonder maakt. Dat ondernemerschap van onze medewerkers en onze organisatie, dat vind ik gewoon bijzonder.” Waar word je blij van in je rol als bestuurder?
 “Ik geniet ervan als ik mensen in hun rol zie groeien. Ik houd ervan om samen nieuwe dingen te ontwikkelen die goed zijn voor onze cliënten, onze medewerkers én onze financiën.” Wat is je toekomstwens voor Proteion?
“Proteion is hartstikke goed bezig. Er heerst een fijne sfeer. Ik hoop dat Proteion voorop blijft lopen in het ontwikkelen van bijdetijdse zorg.”

Ton de Goeij, voorzitter Raad van Toezicht:
“Wij bedanken Marcel voor zijn inzet de afgelopen 7 jaar bij Proteion en wensen hem veel succes in zijn volgende uitdaging.”
  


Nieuws

Horn, 21-05-2024

Cliënttevredenheid wijkverpelging

Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 wordt de cliënttevredenheid van onze wijkverpleging gemeten. > Lees meer
Maastricht, 25-04-2024

Proteion spreekt op ICT & Health World Conferentie in Maastricht

Op 15 mei spreekt Proteion op de ICT & Health World Conferentie in Maastricht. Bjorn Ceresa, onze bestuurder, en Antoinette Rutten, onze manager ICT en informatiemanagement, zullen vertellen over hoe Proteion ondersteuning en zorg lokaal in de wijk…

> Lees meer
Horn/Heythuysen , 18-04-2024

Proteion en Beek & Bos bekrachtigen 35-jarige Tafeltje-dek-je samenwerking

De overeenkomst is gericht op de levering van Tafeltje-dek-je maaltijden nu en in de toekomst aan de inwoners van de gemeente Leudal en een gedeelte van de gemeente Maasgouw. > Lees meer
Horn, 16-04-2024

College van B&W bezoekt Proteion

Periodiek bezoekt het college van B&W een Leudalse onderneming. Dinsdag 9 april jl. bracht het college een bezoek aan Proteion in Horn. > Lees meer
Horn, 27-03-2024

Wegafsluiting N273 van 2 t/m 5 april

Ons Dienstencentrum en onze zorgcentra Proteion Hornerheide en Proteion St. Magdalena blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact