Ouderen man en kinderen spelen met bal

Proteion opnieuw PREZO-waardig

Horn, 23-11-2020


Ook in deze uitzonderlijke tijden, is de zorg bij Proteion kwalitatief op orde. Dat heeft de jaarlijkse PREZO-keuring de afgelopen week uitgewezen. Proteion mag daarom het PREZO-keurmerk weer voor een jaar verlengen. 

PREZO is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren. Afgelopen week werden alle Proteion zorgcentra, wijkteam Herten (thuiszorg) en dagbesteding Maasstaete in Mook bezocht door de auditors van keuringsinstantie Perspekt. De pijlers Persoonsgerichte zorg, Communicatie en Informatie en Cliëntveiligheid stonden centraal tijdens deze auditronde. 

Perspekt heeft gezien dat Proteion de zorg op deze gebieden goed op orde heeft. De verbeterpunten van vorig jaar zijn zichtbaar, stevig en merkbaar opgepakt. Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. 

Het resultaat van de scholingen op persoonsgerichte zorg is zichtbaar, vindt Perspekt. Ook hebben de auditors mooie voorbeelden gezien van persoonsgerichte zorg. Uit gesprekken met cliënten merken ze dat er tevredenheid en rust heerst. Daarnaast waren er veel complimenten voor zichtbaar methodisch werken in het zorgleefplan en in de praktijk. De dossiers zijn goed op orde en er wordt gerapporteerd op doelen. 

Carenzorgt wordt goed gebruikt en de informatievoorziening is prima op orde. Dat geldt ook voor de cliëntveiligheid. De medicatieveiligheid is merkbaar geoptimaliseerd. 

Wiel Ploegman, bestuurder Proteion over deze uitkomst. “Wat zijn we als Raad van Bestuur trots op dit mooie resultaat. Perspekt heeft ons vooral veel complimenten gegeven. Het is een extra compliment waard aan alle collega’s dat we juist ook in deze tijden van corona, de kwaliteit van zorg hoog weten te houden samen. Dit keurmerk is dan ook een groot verdienste van ons allemaal.”
 


Nieuws

Horn, 21-05-2024

Cliënttevredenheid wijkverpelging

Van 27 mei tot en met 9 juni 2024 wordt de cliënttevredenheid van onze wijkverpleging gemeten. > Lees meer
Maastricht, 25-04-2024

Proteion spreekt op ICT & Health World Conferentie in Maastricht

Op 15 mei spreekt Proteion op de ICT & Health World Conferentie in Maastricht. Bjorn Ceresa, onze bestuurder, en Antoinette Rutten, onze manager ICT en informatiemanagement, zullen vertellen over hoe Proteion ondersteuning en zorg lokaal in de wijk…

> Lees meer
Horn/Heythuysen , 18-04-2024

Proteion en Beek & Bos bekrachtigen 35-jarige Tafeltje-dek-je samenwerking

De overeenkomst is gericht op de levering van Tafeltje-dek-je maaltijden nu en in de toekomst aan de inwoners van de gemeente Leudal en een gedeelte van de gemeente Maasgouw. > Lees meer
Horn, 16-04-2024

College van B&W bezoekt Proteion

Periodiek bezoekt het college van B&W een Leudalse onderneming. Dinsdag 9 april jl. bracht het college een bezoek aan Proteion in Horn. > Lees meer
Horn, 27-03-2024

Wegafsluiting N273 van 2 t/m 5 april

Ons Dienstencentrum en onze zorgcentra Proteion Hornerheide en Proteion St. Magdalena blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. > Lees meer

Vragen?

Stel ze aan ons klantcontactcentrum

088 - 850 00 00

(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur)

Bel mij terug
Contact